Fodslaw Randers blev stiftet d. 21. marts 1971 og foreningens formål er, at udbrede kendskabet til og fremme interessen for det danske land og dets natur. Foreningens forskellige arrangementer af motions- og vandreture sker for at udbrede vandreinteressen, idet der lægges vægt på utvungen sportslig beskæftigelse, uden egentlig konkurrencemoment.

Vi har ugentlige motionsture, der om sommeren foregår onsdag aften og om vinteren lørdag eftermiddag. Disse ture har en længde på 6-7 km, hvor foreningens medlemmer traver samlet i og omkring Randers. Det er foreningens medlemmer der laver motionsturene, så vi kommer vidt omkring.

Vi holder til på Havrevej 4 i Randers. Vi lægger stor vægt på at være en åben forening. Traveture er jo for alle mellem 0 - 100 år.
Udover træningsturene arrangerer vi Julemærkemarch. Derudover tager vi på en årlig hyttetur og en udlandstur. Ved siden af træningsturene har vi om vinteren klubaftner med lotterispil og filmaften.

Man kan gå med på træningsturene 3 gange og derefter kan man se om man har lyst til at blive medlem. Man kan selvfølgelig også blive medlem med det samme. Det koster kr. 325,- årligt at være medlem af hovedforeningen og kr. 110,- for yderligere medlemmer på samme folkeregisteradresse. (2023 priser) Derudover koster det kr. 150,- at abonnere på vores lokale medlemsblad for 9 numre om året. Se Kalenderen.